Cursus

Gebouwschade – scheurvorming

Het onderwerp is actueler dan ooit… scheurvorming binnen gebouwen. Soms veroorzaakt door externe factoren zoals de aardbevingen in Groningen, zoutwinning of bodemdaling. Vaak veroorzaakt door het gebouw en de omgeving van het gebouw zelf. Als professionals is het belangrijk om dit type gebouwschade tijdig te herkennen en adequaat aan te pakken. Het is dan wel belangrijk dat de juiste diagnose gesteld wordt zodat het probleem bij de wortel aangepakt kan worden.

Speciaal voor bouwprofs die het belang inzien van het constateren en het herstellen van scheuren in gebouwen organiseert BouwProfs deze 1-daagse online cursus Gebouwschade – scheurvorming.

timelapseDuur cursus
1 dag
account_circleDocent(en)
Erwin Reuterink

Tijdens de online cursus gebouwschade – scheurvorming worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Historisch perspectief: de verschillende bouwperiodes en problemen die diverse bouwstijlen met zich meebrengen.
  • De relatie tussen techniek en bouwgebreken.
  • Oorzaak en gevolg en eventueel de kosten die gemoeid zijn met herstelwerkzaamheden.
  • Welke schades kunnen ontstaan bij fundering, afwatering en riolering.
  • Schade als gevolg van foutief isoleren.
  • Typologie van scheuren. Hoe ontstaan scheuren en wat zijn de gevolgen.
  • Hoe werken krachten, wat is zetting, krimp en spanning.
  • Conditiemeting volgens de NEN 2767-1 en classificeren van scheuren.
  • Bouwgebreken in de praktijk; de docent neemt de deelnemers mee langs een reeks van gebreken, bouwfouten en andere bouwkundige problemen zoals ondeugdelijk werk en volstrekte missers.

De docent zal tijdens de cursus ook verschillende case studies behandelen en er is tijd om je eigen ervaringen te bespreken.

Na deze intensieve cursus gebouwschade ben je als professional (beter) in staat om gebouwschade te herkennen en ben je een betere gesprekspartner inzake deze problematiek voor opdrachtgevers en andere betrokkenen.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS GESCHIKT?

Professionals uit de vastgoed en de bouw zoals aannemers, architecten, ZZPers, woning inspecteurs, bouwkundig adviseurs, onderhoudsdeskundigen en gebouw eigenaren zullen veel baat hebben bij deze cursus.

NIVRE experts ontvangen 5 PE punten voor het volgen van deze cursus die is ingeschreven onder nummer PE24-044.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van cursusdata en nieuwe cursussen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Plaats Locatie Datum
Online
via Zoom
woensdag 2 oktober 2024 van 09.00 tot 15.00 uur

€ 245,- exclusief 21% btw en inclusief:

  • PDF van de behandelde sheets
  • Digitaal certificaat van deelname

In-Company

Wij geven onze opleidingen en cursussen ook in-company, gewoon bij jou op locatie. Het voordeel hiervan is dat het minder tijd (en daarmee geld) kost dan wanneer diverse medewerkers naar een locatie ergens in het land moeten afreizen.

Docent:
Erik Pennings

Erik is eigenaar en adviseur van Watwoontumooi en is sinds 2013 adviseur, regisseur en ambassadeur voor instandhouding en verbetering van duurzaam wooncomfort en energiehuishouding in de gebouwde omgeving. Tevens is Erik co-producent en docent opnameprotocollen NTA8800.

Erik heeft een enorme passie voor wooncomfort, energie- en duurzaamheidsvraagstukken in de gebouwde omgeving.

Docent:
Martijn Geurts

Martijn Geurts is expert op het gebied van binnenklimaat en E/W installaties in woningen.

Martijn combineert zijn expertkennis met zijn ruime praktijkervaring als projectleider beheer en onderhoud.

Docent:
Rens ten Hagen

Rens ten Hagen is hoofddocent van BouwProfs met een specialisatie in bouwfysica, bouwwetgeving en gebouwonderhoud. Rens treedt naast zijn docentschap regelmatig op als adviseur bij juridische vraagstukken en conflicten inzake bouw en gebouwen zoals schade en bepalingen binnen bouwwet- en regelgeving. Rens is tevens hoofddocent voor de opleiding integraal woning inspecteur (IWI).

Docent:
Kees Hootsen

Kees houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met het organiseren en verbeteren van kwaliteit in het bouwproces. In zijn dagelijkse praktijk laat Kees graag aan bouwpartijen zien hoe men de bouwkwaliteit op een praktische en effectieve manier kan verbeteren op zo’n manier dat dit meteen optimaal aansluit op de eisen die de WKB stelt.

Docent:
Martijn Broeze

Martijn mag met recht een autoriteit genoemd worden binnen de WKB. Martijn is oprichter en directeur bij Borg4. Met zijn bedrijf ondersteunt hij bedrijven met het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van de WKB.

Bij zijn vorige werkgever Plangarant was Martijn als projectmanager en kwaliteitsborger van WKB vanaf het begin betrokken bij de introductie van de WKB.

Docent:
Erwin Reuterink

Energiek, mensgericht en enthousiasmerend. Dat zijn de kenmerken op basis waarvan Erwin al meer dan 35 jaar zijn diepgaande kennis deelt. En dat op een manier die zowel inspirerend als aanstekelijk is. Of je nu een cursus, training of seminar volgt, Erwin’s passie voor het vak en zijn vermogen om complexe onderwerpen toegankelijk te maken, maken elke training tot een waardevolle ervaring.

Erwin geniet van elke kans om zijn kennis en ervaring te delen en werkt met veel plezier als docent. Zijn specialisaties in bouwkundig onderhoud, energetica, bouwfysische gebreken en hersteltechnieken komen samen met een flinke dosis enthousiasme en een glimlach, wat elke leerervaring niet alleen informatief maar ook plezierig maakt.

Laat je inspireren door Erwin en ontdek hoe zijn energieke aanpak en kennis je kunnen helpen om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen – met plezier en een vleugje humor als bonus.

Docent:
Aart van der Snoek

Aart is een mensgerichte en kwaliteitsbewuste docent bouwfysica en coach met één grote passie in het leven; professionals in staat te stellen het beste in zichzelf naarboven te halen. Dit doet hij met zijn eigen kenmerkende praktisch ingestelde werkwijze. Een werkwijze ook waarmee hij zijn cursisten op het puntje van de stoel laat zitten.

Aart heeft een bouwkundige achtergrond en een jarenlange ervaring in het opleiden en begeleiden van vakmensen.

Docent:
Eddy Cruysberghs

Eddy Cruysberghs is bouwpatholoog, docent bouwfysica, gediplomeerd deskundige, forensisch technisch expert, technisch raadsman en internationaal vochtexpert. Tevens is Eddy adviseur voor Unesco Werelderfgoed.

Eddy heeft 35 jaar praktijkervaring en wordt internationaal gezien als dè expert als het gaat om het bestrijden van vochtproblemen in gebouwen.

Docent:
Johan Bove

Johan is geregistreerd bouwkundig inspecteur, bouwpatholoog en bouwkundige. Johan heeft een grote expertise opgebouwd binnen diverse disciplines waaronder bouwgebreken en bouwgeschillen.
Dankzij zijn meer dan dertig jaar ervaring in het bouwproces is Johan als geen ander in staat om de benodigde theorie aan de bouwpraktijk van alle dag te koppelen.

Schrijf je in voor de cursus

  1. Kies een datum en locatie
  2. Geef aan met hoeveel personen je komt
  3. Klik op de knop ‘Aanmelden’
  4. Bij het boeken graag de namen van de deelnemers vermelden.
Online - via Zoom - woensdag 2 oktober 2024 van 09.00 tot 15.00 uur
 245,00

Er zijn nog plekken beschikbaar

Heb je een vraag?

Misschien vind je deze cursussen ook interessant…