Kennis van bouwfysica is belangrijk om een gebouw optimaal en verantwoord te voorzien van een gezond binnenklimaat en om de juiste bouwkundige oplossingen daarbij toe te passen.
Wil jij je basiskennis van bouwfysica opfrissen en op een hoger plan krijgen? Volg dan deze 1-daagse basiscursus bouwfysica.
Wij geven onze opleidingen en cursussen ook in-company, gewoon bij jou op locatie. Het voordeel hiervan is dat het minder tijd (en daarmee geld) kost dan wanneer diverse medewerkers naar een locatie ergens in het land moeten afreizen.
Erik is eigenaar en adviseur van Watwoontumooi en is sinds 2013 adviseur, regisseur en ambassadeur voor instandhouding en verbetering van duurzaam wooncomfort en energiehuishouding in de gebouwde omgeving. Tevens is Erik co-producent en docent opnameprotocollen NTA8800.
Erik heeft een enorme passie voor wooncomfort, energie- en duurzaamheidsvraagstukken in de gebouwde omgeving.
Docent:
Martijn Geurts
Martijn Geurts is expert op het gebied van binnenklimaat en E/W installaties in woningen.
Martijn combineert zijn expertkennis met zijn ruime praktijkervaring als projectleider beheer en onderhoud.
Docent:
Rens ten Hagen
Rens ten Hagen is hoofddocent van BouwProfs met een specialisatie in bouwfysica, bouwwetgeving en gebouwonderhoud. Rens treedt naast zijn docentschap regelmatig op als adviseur bij juridische vraagstukken en conflicten inzake bouw en gebouwen zoals schade en bepalingen binnen bouwwet- en regelgeving. Rens is tevens hoofddocent voor de opleiding integraal woning inspecteur (IWI).
Docent:
Kees Hootsen
Kees houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met het organiseren en verbeteren van kwaliteit in het bouwproces. In zijn dagelijkse praktijk laat Kees graag aan bouwpartijen zien hoe men de bouwkwaliteit op een praktische en effectieve manier kan verbeteren op zo’n manier dat dit meteen optimaal aansluit op de eisen die de WKB stelt.
Docent:
Martijn Broeze
Martijn mag met recht een autoriteit genoemd worden binnen de WKB. Martijn is oprichter en directeur bij Borg4. Met zijn bedrijf ondersteunt hij bedrijven met het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van de WKB.
Bij zijn vorige werkgever Plangarant was Martijn als projectmanager en kwaliteitsborger van WKB vanaf het begin betrokken bij de introductie van de WKB.
Docent:
Erwin Reuterink
Energiek, mensgericht en enthousiasmerend. Dat zijn de kenmerken op basis waarvan Erwin al meer dan 35 jaar zijn diepgaande kennis deelt. En dat op een manier die zowel inspirerend als aanstekelijk is. Of je nu een cursus, training of seminar volgt, Erwin’s passie voor het vak en zijn vermogen om complexe onderwerpen toegankelijk te maken, maken elke training tot een waardevolle ervaring.
Erwin geniet van elke kans om zijn kennis en ervaring te delen en werkt met veel plezier als docent. Zijn specialisaties in bouwkundig onderhoud, energetica, bouwfysische gebreken en hersteltechnieken komen samen met een flinke dosis enthousiasme en een glimlach, wat elke leerervaring niet alleen informatief maar ook plezierig maakt.
Laat je inspireren door Erwin en ontdek hoe zijn energieke aanpak en kennis je kunnen helpen om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen – met plezier en een vleugje humor als bonus.
Docent:
Aart van der Snoek
Aart is een mensgerichte en kwaliteitsbewuste docent bouwfysica en coach met één grote passie in het leven; professionals in staat te stellen het beste in zichzelf naarboven te halen. Dit doet hij met zijn eigen kenmerkende praktisch ingestelde werkwijze. Een werkwijze ook waarmee hij zijn cursisten op het puntje van de stoel laat zitten.
Aart heeft een bouwkundige achtergrond en een jarenlange ervaring in het opleiden en begeleiden van vakmensen.
Docent:
Eddy Cruysberghs
Eddy Cruysberghs is bouwpatholoog, docent bouwfysica, gediplomeerd deskundige, forensisch technisch expert, technisch raadsman en internationaal vochtexpert. Tevens is Eddy adviseur voor Unesco Werelderfgoed.
Eddy heeft 35 jaar praktijkervaring en wordt internationaal gezien als dè expert als het gaat om het bestrijden van vochtproblemen in gebouwen.
Docent:
Johan Bove
Johan is geregistreerd bouwkundig inspecteur, bouwpatholoog en bouwkundige. Johan heeft een grote expertise opgebouwd binnen diverse disciplines waaronder bouwgebreken en bouwgeschillen.
Dankzij zijn meer dan dertig jaar ervaring in het bouwproces is Johan als geen ander in staat om de benodigde theorie aan de bouwpraktijk van alle dag te koppelen.
Docent:
Michiel van Kempen
Michiel is als docent gebouwbeheer & gebouwonderhoud verbonden aan BouwProfs. Michiel is gecertificeerd bouwkundig inspecteur en heeft een diepgaande kennis inzake bouwkundige keuringen, voor- en opleveringskeuringen en vervolgonderzoeken. Michiel draagt cultureel erfgoed een warm hart toe en heeft expert kennis als het gaat om monumentale pand inspecties.
Docent:
Arno Korbijn
Arno is bij BouwProfs betrokken als docent met als aandachtsgebieden gebouw inspectie en funderingsonderzoek. Arno is erkend bouwkundig inspecteur en tevens eigenaar van onafhankelijk landelijk adviesbureau in de vastgoedmarkt BIJN.nl.
Schrijf je in voor de cursus
Kies een datum en locatie
Geef aan met hoeveel personen je komt
Klik op de knop ‘Aanmelden’
Bij het boeken graag de namen van de deelnemers vermelden.
Eindhoven - Fletcher hotel Jagershorst - dinsdag 5 november 2024
De Wet Kwaliteitsborging Bouwen is na een zeer lange aanloopperiode per 1 januari 2024 in werking getreden. Hiermee zijn we van traditioneel bouwtoezicht naar het bouwen onder kwaliteitsborging gegaan. En…
Met de komst van de nieuwe Omgevingswet is er ook een nieuw Omgevingsloket gekomen. In het Omgevingsloket kan je digitale informatie vinden over de fysieke leefomgeving. Je kunt checken of…
In de 1-daagse cursus BENG in de praktijk leer je wat de principes van BENG inhouden. Je leert hoe je een gebouw optimaal verduurzaamt aan de hand van de BENG…
Integraal woning inspecteurs volgen ieder jaar een verplicht programma aan permanente educatie. Deelname aan dit programma verzekert de IWI inspecteur en zijn of haar opdrachtgevers dat de kwaliteit van de…
Het onderwerp is actueler dan ooit… scheurvorming binnen gebouwen. Soms veroorzaakt door externe factoren zoals de aardbevingen in Groningen, zoutwinning of bodemdaling. Vaak veroorzaakt door het gebouw en de omgeving…
Met de komst van de WKB is de rol van de interne kwaliteitsborger Bouwwerken (de IKB-er) in sneltreinvaart groter en belangrijker geworden. De IKB-er is inmiddels een onmisbare schakel in…
Met ingang van 1 januari 2024 is de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen definitief in werking getreden. Met de komst van de WKB hebben we afscheid genomen van het traditioneel…
Een gezond gebouw begint bij een goede fundering. En het bepalen van de staat van een fundering begint altijd met een goede en volledige nulmeting op basis van een vooraf…
In Nederland wordt meer en meer gebouwd en gerenoveerd met natuurlijke bouwmaterialen. Niet voor niets want biobased materialen zoals hout, riet en stro bieden bewoners wooncomfort, dragen bij aan de…
Het uitvoeren van inspecties is belangrijk om goed inzicht te krijgen in de staat van onderhoud van een woning. De kwaliteit van de uitgevoerde inspectie is daarbij van groot belang.…
De kosten voor onderhoud vormen een groot deel van de totale kosten van een gebouw. Daarom is het belangrijk om tijdig gebreken aan gebouw en de aanwezige installaties te signaleren…
BENG is de maatlat waarlangs Nederlandse gebouwen verduurzaamd dienen te worden. De uitdaging is met name groot als het gaat om het verduurzamen van bestaande gebouwen. Immers, ieder gebouw is…
Voorkomen is beter dan genezen… dat gezegde gaat zeker op als het gaat om funderingen van gebouwen. Als er schade optreedt aan een fundering heeft dat vrijwel altijd grote impact…
BENG, het nieuwe bouwbesluit Bbl, WKB, de nieuwe omgevingswet… In Nederland hebben met zeer veel (nieuwe) regels te maken als het gaat om het verduurzamen van gebouwen. Het op de…
Van het gas af, Nul op de Meter, BENG, nZEB, ZEN, passief… Als je een gebouw duurzaam wilt bouwen of renoveren zijn er tal van mogelijkheden en vliegen de producten,…
Wie heeft er niet ooit mee te maken gehad… Vocht- en condensatieproblemen komen zeer veel voor. TNO heeft berekend dat in Europa 80 miljoen woningen structureel last hebben van vochtproblemen.…
Met de komst van de nieuwe Omgevingswet is ook het Bouwbesluit 2012 vervangen door het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Het Bbl, in de volksmond ook wel het nieuwe Bouwbesluit genoemd,…
Er zijn in Nederland ongeveer 7,7 miljoen woningen waarvan 1 op de 5 een direct risico op schimmelvorming loopt. In totaal praten we dan over 1,54 miljoen woningen in Nederland.…
Als professional in de bouw, gebouwbeheer of renovatie, ben je verantwoordelijk voor het creëren van veilige, comfortabele en duurzame gebouwen. Een goede kennis van bouwfysica is hierbij onmisbaar. Bouwfysica omvat…
Warmtepompen, PV panelen, zonneboilers… Was vroeger de hoeveelheid installaties in woningen beperkt, tegenwoordig zijn deze niet meer weg te denken in woningen. Logisch als je bedenkt dat installaties ervoor zorgen…
Het aanpakken van vocht- en schimmelproblemen in een niet grondgebonden woning zoals een appartement, loft, flat, studio of maisonnette is vaak ingewikkelder dan bij een grondgebonden woning. Om vochtproblemen op…
Speciaal voor bouwprofs met voldoende bouwkundige kennis die zich diepgaand willen bekwamen in het toepassen van BENG bij de bestaande bouw organiseert BouwProfs academie de 5-daagse opleiding BENG expert bestaande…
De Wet Kwaliteitsborging Bouwen is na een zeer lange aanloopperiode per 1 januari 2024 in werking getreden. Hiermee zijn we van traditioneel bouwtoezicht naar het bouwen onder kwaliteitsborging gegaan. En…
Met de komst van de nieuwe Omgevingswet is er ook een nieuw Omgevingsloket gekomen. In het Omgevingsloket kan je digitale informatie vinden over de fysieke leefomgeving. Je kunt checken of…
In de 1-daagse cursus BENG in de praktijk leer je wat de principes van BENG inhouden. Je leert hoe je een gebouw optimaal verduurzaamt aan de hand van de BENG…
Integraal woning inspecteurs volgen ieder jaar een verplicht programma aan permanente educatie. Deelname aan dit programma verzekert de IWI inspecteur en zijn of haar opdrachtgevers dat de kwaliteit van de…
Het onderwerp is actueler dan ooit… scheurvorming binnen gebouwen. Soms veroorzaakt door externe factoren zoals de aardbevingen in Groningen, zoutwinning of bodemdaling. Vaak veroorzaakt door het gebouw en de omgeving…
Met de komst van de WKB is de rol van de interne kwaliteitsborger Bouwwerken (de IKB-er) in sneltreinvaart groter en belangrijker geworden. De IKB-er is inmiddels een onmisbare schakel in…
Met ingang van 1 januari 2024 is de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen definitief in werking getreden. Met de komst van de WKB hebben we afscheid genomen van het traditioneel…
Een gezond gebouw begint bij een goede fundering. En het bepalen van de staat van een fundering begint altijd met een goede en volledige nulmeting op basis van een vooraf…
In Nederland wordt meer en meer gebouwd en gerenoveerd met natuurlijke bouwmaterialen. Niet voor niets want biobased materialen zoals hout, riet en stro bieden bewoners wooncomfort, dragen bij aan de…
Het uitvoeren van inspecties is belangrijk om goed inzicht te krijgen in de staat van onderhoud van een woning. De kwaliteit van de uitgevoerde inspectie is daarbij van groot belang.…
De kosten voor onderhoud vormen een groot deel van de totale kosten van een gebouw. Daarom is het belangrijk om tijdig gebreken aan gebouw en de aanwezige installaties te signaleren…
BENG is de maatlat waarlangs Nederlandse gebouwen verduurzaamd dienen te worden. De uitdaging is met name groot als het gaat om het verduurzamen van bestaande gebouwen. Immers, ieder gebouw is…
Voorkomen is beter dan genezen… dat gezegde gaat zeker op als het gaat om funderingen van gebouwen. Als er schade optreedt aan een fundering heeft dat vrijwel altijd grote impact…
BENG, het nieuwe bouwbesluit Bbl, WKB, de nieuwe omgevingswet… In Nederland hebben met zeer veel (nieuwe) regels te maken als het gaat om het verduurzamen van gebouwen. Het op de…
Van het gas af, Nul op de Meter, BENG, nZEB, ZEN, passief… Als je een gebouw duurzaam wilt bouwen of renoveren zijn er tal van mogelijkheden en vliegen de producten,…
Wie heeft er niet ooit mee te maken gehad… Vocht- en condensatieproblemen komen zeer veel voor. TNO heeft berekend dat in Europa 80 miljoen woningen structureel last hebben van vochtproblemen.…
Met de komst van de nieuwe Omgevingswet is ook het Bouwbesluit 2012 vervangen door het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Het Bbl, in de volksmond ook wel het nieuwe Bouwbesluit genoemd,…
Er zijn in Nederland ongeveer 7,7 miljoen woningen waarvan 1 op de 5 een direct risico op schimmelvorming loopt. In totaal praten we dan over 1,54 miljoen woningen in Nederland.…
Als professional in de bouw, gebouwbeheer of renovatie, ben je verantwoordelijk voor het creëren van veilige, comfortabele en duurzame gebouwen. Een goede kennis van bouwfysica is hierbij onmisbaar. Bouwfysica omvat…
Warmtepompen, PV panelen, zonneboilers… Was vroeger de hoeveelheid installaties in woningen beperkt, tegenwoordig zijn deze niet meer weg te denken in woningen. Logisch als je bedenkt dat installaties ervoor zorgen…
Het aanpakken van vocht- en schimmelproblemen in een niet grondgebonden woning zoals een appartement, loft, flat, studio of maisonnette is vaak ingewikkelder dan bij een grondgebonden woning. Om vochtproblemen op…
Speciaal voor bouwprofs met voldoende bouwkundige kennis die zich diepgaand willen bekwamen in het toepassen van BENG bij de bestaande bouw organiseert BouwProfs academie de 5-daagse opleiding BENG expert bestaande…