Cursus

Zo werkt het nieuwe Omgevingsloket

Met de komst van de nieuwe Omgevingswet op 1 januari 2024 is er ook een nieuw Omgevingsloket gekomen.

In het Omgevings­loket kan je digitale informati­e vinden over de fysieke leefomgev­ing. Je kunt checken of je jouw geplande werkzaamh­eden mag uitvoeren volgens de Omgevings­wet. En dit nieuwe loket geeft aan of je daarvoor een vergunnin­g nodig hebt, een melding moet doen of informati­e moet geven.

In de praktijk blijkt het nieuwe Omgevingsloket veel vragen op te roepen. Dit komt vooral door een aantal nieuwe procedures om een bouwaanvraag te doen.

Wat er precies veranderd is met de komst van het nieuwe Omgevingsloket en welke stappen je dient te nemen om een bouwaanvraag te doen legt docent Rens ten Hagen je uit in deze 2,5 uur durende online cursus.

timelapseDuur cursus
0.5 dag
account_circleDocent(en)
Rens ten Hagen

Tijdens deze cursus krijg je aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden te zien hoe het aanvragen van een vergunning verloopt via het nieuwe Omgevingsloket.

Tijdens de cursus is er volop tijd voor het stellen van je vragen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van cursusdata en nieuwe cursussen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Plaats Locatie Datum
Online
Teams
donderdag 16 mei 2024 van 09.00 tot 11.30 uur
Online
Teams
donderdag 16 mei 2024 van 13.30 tot 16.00 uur
Online
Teams
donderdag 6 juni van 09.00 tot 11.30 uur
Online
Teams
donderdag 6 juni van 13.30 tot 16.00 uur

€ 145,- exclusief 21% btw en inclusief:

  • PDF van de behandelde sheets

In-Company

Wij geven onze opleidingen en cursussen ook in-company, gewoon bij jou op locatie. Het voordeel hiervan is dat het minder tijd (en daarmee geld) kost dan wanneer diverse medewerkers naar een locatie ergens in het land moeten afreizen.

Docent:
Erik Pennings

Erik is eigenaar en adviseur van Watwoontumooi en is sinds 2013 adviseur, regisseur en ambassadeur voor instandhouding en verbetering van duurzaam wooncomfort en energiehuishouding in de gebouwde omgeving. Tevens is Erik co-producent en docent opnameprotocollen NTA8800.

Erik heeft een enorme passie voor wooncomfort, energie- en duurzaamheidsvraagstukken in de gebouwde omgeving.

Docent:
Martijn Geurts

Martijn Geurts is expert op het gebied van binnenklimaat en E/W installaties in woningen.

Martijn combineert zijn expertkennis met zijn ruime praktijkervaring als projectleider beheer en onderhoud.

Docent:
Rens ten Hagen

Rens ten Hagen is hoofddocent van BouwProfs met een specialisatie in bouwfysica, bouwwetgeving en bouwbesluit. Rens treedt naast zijn docentschap regelmatig op als adviseur bij juridische vraagstukken en conflicten inzake bouw en gebouwen zoals schade en bepalingen binnen bouwwet- en regelgeving.

Docent:
Kees Hootsen

Kees houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met het organiseren en verbeteren van kwaliteit in het bouwproces. In zijn dagelijkse praktijk laat Kees graag aan bouwpartijen zien hoe men de bouwkwaliteit op een praktische en effectieve manier kan verbeteren op zo’n manier dat dit meteen optimaal aansluit op de eisen die de WKB stelt.

Docent:
Martijn Broeze

Martijn mag met recht een autoriteit genoemd worden binnen de WKB. Martijn is oprichter en directeur bij Borg4. Met zijn bedrijf ondersteunt hij bedrijven met het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van de WKB.

Bij zijn vorige werkgever Plangarant was Martijn als projectmanager en kwaliteitsborger van WKB vanaf het begin betrokken bij de introductie van de WKB.

Docent:
Erwin Reuterink

Erwin is docent en specialist in bouwkundig onderhoud, energetica, bouw(fysische) gebreken en het herstel daarvan. Tevens is Erwin gediplomeerd EPA-W en EPA-U adviseur met een breed bouwkundig en energetisch specialisme.

Erwin heeft ruim 30 jaar ervaring in de bouw opgedaan, waar hij onder meer als adviseur en bedrijfsleider bij diverse grote leveranciers en applicatiebedrijven in de bouwsector heeft gewerkt.

Docent:
Aart van der Snoek

Aart is een mensgerichte en kwaliteitsbewuste docent bouwfysica en coach met één grote passie in het leven; professionals in staat te stellen het beste in zichzelf naarboven te halen. Dit doet hij met zijn eigen kenmerkende praktisch ingestelde werkwijze. Een werkwijze ook waarmee hij zijn cursisten op het puntje van de stoel laat zitten.

Aart heeft een bouwkundige achtergrond en een jarenlange ervaring in het opleiden en begeleiden van vakmensen.

Docent:
Eddy Cruysberghs

Eddy Cruysberghs is bouwpatholoog, docent bouwfysica, gediplomeerd deskundige, forensisch technisch expert, technisch raadsman en internationaal vochtexpert. Tevens is Eddy adviseur voor Unesco Werelderfgoed.

Eddy heeft 35 jaar praktijkervaring en wordt internationaal gezien als dè expert als het gaat om het bestrijden van vochtproblemen in gebouwen.

Docent:
Johan Bove

Johan is geregistreerd bouwkundig inspecteur, bouwpatholoog en bouwkundige. Johan heeft een grote expertise opgebouwd binnen diverse disciplines waaronder bouwgebreken en bouwgeschillen.
Dankzij zijn meer dan dertig jaar ervaring in het bouwproces is Johan als geen ander in staat om de benodigde theorie aan de bouwpraktijk van alle dag te koppelen.

Schrijf je in voor de cursus

  1. Kies een datum en locatie
  2. Geef aan met hoeveel personen je komt
  3. Klik op de knop ‘Aanmelden’
  4. Bij het boeken graag de namen van de deelnemers vermelden.
Online - via Teams - donderdag 16 mei 2024 van 09.00 tot 11.30 uur
 145,00

Helaas, deze cursus is volgeboekt

Online - via Teams - donderdag 16 mei van 13.30 tot 16.00 uur
 145,00

Helaas, deze cursus is volgeboekt

Online - via Teams - donderdag 6 juni van 09.00 tot 11.30 uur
 145,00

Er zijn nog plekken beschikbaar

Online - via Teams - donderdag 6 juni van 13.30 tot 16.00 uur
 145,00

Er zijn nog plekken beschikbaar

Heb je een vraag?

Misschien vind je deze cursussen ook interessant…