Cursus

Basiscursus WKB

Met ingang van 1 januari 2024 is de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen definitief in werking getreden. Met de komst van de WKB hebben we afscheid genomen van het traditioneel werken onder bouwtoezicht en werken we nu onder kwaliteitsborging. En dat brengt heel veel belangrijke veranderingen met zich mee.

Wat dacht je alleen al van de rechten van de opdrachtgever? Deze zijn nu veel beter geborgd, de opdrachtgever heeft binnen de WKB een beschermde status. Juist daarom moet iedere partij in het bouwproces van de WKB alle regels rondom de overeenkomst, uitvoering, gereedmelding en oplevering strikt opvolgen.

Wil jij als professional weten wat er exact is veranderd met de komst van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen? En wat de grote verschillen zijn tussen het bouwen onder kwaliteitsborging versus de oude manier van werken onder traditioneel bouwtoezicht? Volg dan nu de 1-daagse basiscursus WKB.

timelapseDuur cursus
1 dag
account_circleDocent(en)
Kees Hootsen

Tijdens deze cursus worden alle belangrijke onderwerpen behandeld inzake het werken onder de wet kwaliteitsborging voor het Bouwen.

Tijdens deze dag duikt docent Kees Hootsen meteen de praktijk in. Jouw praktijk om precies te zijn. Aan de hand van voorbeelden legt hij je uit wat het werken onder de WKB voor jou inhoudt en welke stappen je moet nemen om aan de eisen te voldoen die de WKB stelt. Zo krijg je onder meer uitgelegd wat er vanuit de WKB verwacht wordt van je, hoe je zorgt voor de juiste dossieropbouw en op welke wijze je dient te communiceren met klanten en bouwpartners.

NIVRE experts ontvangen 5 PE punten voor het volgen van deze cursus.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van cursusdata en nieuwe cursussen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Plaats Locatie Datum
Breda
Novotel Hotel
donderdag 26 september 2024 van 10.00 tot 16.00 uur
Amsterdam
Mercure hotel Amsterdam West
donderdag 3 oktober 2024 van 10.00 tot 16.00 uur
Zwolle
Mercure hotel
donderdag 17 oktober 2024 van 10.00 tot 16.00 uur

€ 285,- exclusief 21% btw en inclusief:

  • Lunch
  • PDF van de behandelde sheets
  • Digitaal certificaat van deelname

In-Company

Wij geven onze opleidingen en cursussen ook in-company, gewoon bij jou op locatie. Het voordeel hiervan is dat het minder tijd (en daarmee geld) kost dan wanneer diverse medewerkers naar een locatie ergens in het land moeten afreizen.

Docent:
Erik Pennings

Erik is eigenaar en adviseur van Watwoontumooi en is sinds 2013 adviseur, regisseur en ambassadeur voor instandhouding en verbetering van duurzaam wooncomfort en energiehuishouding in de gebouwde omgeving. Tevens is Erik co-producent en docent opnameprotocollen NTA8800.

Erik heeft een enorme passie voor wooncomfort, energie- en duurzaamheidsvraagstukken in de gebouwde omgeving.

Docent:
Martijn Geurts

Martijn Geurts is expert op het gebied van binnenklimaat en E/W installaties in woningen.

Martijn combineert zijn expertkennis met zijn ruime praktijkervaring als projectleider beheer en onderhoud.

Docent:
Rens ten Hagen

Rens ten Hagen is hoofddocent van BouwProfs met een specialisatie in bouwfysica, bouwwetgeving en gebouwonderhoud. Rens treedt naast zijn docentschap regelmatig op als adviseur bij juridische vraagstukken en conflicten inzake bouw en gebouwen zoals schade en bepalingen binnen bouwwet- en regelgeving. Rens is tevens hoofddocent voor de opleiding integraal woning inspecteur (IWI).

Docent:
Kees Hootsen

Kees houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met het organiseren en verbeteren van kwaliteit in het bouwproces. In zijn dagelijkse praktijk laat Kees graag aan bouwpartijen zien hoe men de bouwkwaliteit op een praktische en effectieve manier kan verbeteren op zo’n manier dat dit meteen optimaal aansluit op de eisen die de WKB stelt.

Docent:
Martijn Broeze

Martijn mag met recht een autoriteit genoemd worden binnen de WKB. Martijn is oprichter en directeur bij Borg4. Met zijn bedrijf ondersteunt hij bedrijven met het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van de WKB.

Bij zijn vorige werkgever Plangarant was Martijn als projectmanager en kwaliteitsborger van WKB vanaf het begin betrokken bij de introductie van de WKB.

Docent:
Erwin Reuterink

Erwin is docent en specialist in bouwkundig onderhoud, energetica, bouw(fysische) gebreken en het herstel daarvan. Tevens is Erwin gediplomeerd EPA-W en EPA-U adviseur met een breed bouwkundig en energetisch specialisme.

Erwin heeft ruim 30 jaar ervaring in de bouw opgedaan, waar hij onder meer als adviseur en bedrijfsleider bij diverse grote leveranciers en applicatiebedrijven in de bouwsector heeft gewerkt.

Docent:
Aart van der Snoek

Aart is een mensgerichte en kwaliteitsbewuste docent bouwfysica en coach met één grote passie in het leven; professionals in staat te stellen het beste in zichzelf naarboven te halen. Dit doet hij met zijn eigen kenmerkende praktisch ingestelde werkwijze. Een werkwijze ook waarmee hij zijn cursisten op het puntje van de stoel laat zitten.

Aart heeft een bouwkundige achtergrond en een jarenlange ervaring in het opleiden en begeleiden van vakmensen.

Docent:
Eddy Cruysberghs

Eddy Cruysberghs is bouwpatholoog, docent bouwfysica, gediplomeerd deskundige, forensisch technisch expert, technisch raadsman en internationaal vochtexpert. Tevens is Eddy adviseur voor Unesco Werelderfgoed.

Eddy heeft 35 jaar praktijkervaring en wordt internationaal gezien als dè expert als het gaat om het bestrijden van vochtproblemen in gebouwen.

Docent:
Johan Bove

Johan is geregistreerd bouwkundig inspecteur, bouwpatholoog en bouwkundige. Johan heeft een grote expertise opgebouwd binnen diverse disciplines waaronder bouwgebreken en bouwgeschillen.
Dankzij zijn meer dan dertig jaar ervaring in het bouwproces is Johan als geen ander in staat om de benodigde theorie aan de bouwpraktijk van alle dag te koppelen.

Schrijf je in voor de cursus

  1. Kies een datum en locatie
  2. Geef aan met hoeveel personen je komt
  3. Klik op de knop ‘Aanmelden’
  4. Bij het boeken graag de namen van de deelnemers vermelden.
Breda - Novotel hotel - donderdag 26 september 2024
 285,00

Er zijn nog plekken beschikbaar

Amsterdam - Mercure hotel Amsterdam West - donderdag 3 oktober 2024
 285,00

Er zijn nog plekken beschikbaar

Zwolle - Mercure hotel - donderdag 17 oktober 2024
 285,00

Er zijn nog plekken beschikbaar

Heb je een vraag?

Misschien vind je deze cursussen ook interessant…