Cursus

Permanente educatie programma 2024 integraal woning inspecteur (IWI)

Integraal woning inspecteurs volgen ieder jaar een verplicht programma aan permanente educatie. Deelname aan dit programma verzekert de IWI inspecteur en zijn of haar opdrachtgevers dat de kwaliteit van de uitgevoerde woninginspectie optimaal is.

Deelname aan dit deel van het permanente educatie programma is verplicht om de titel van IWI inspecteur en de geldigheid van het IWI diploma te prolongeren. IWI inspecteurs met een vermelding in het Sertum register dienen dit programma tevens te volgen om hun vermelding te behouden.

Tijdens het jaarlijkse permanente educatieprogramma wordt ieder jaar een thema behandeld dat actueel is en belangrijk is voor de kwaliteit van de IWI woning inspectie.

Dit jaar staan funderingen centraal waarmee jij als IWI inspecteur te maken krijgt. Een zeer belangrijk thema dat ook regelmatig in het nieuws is. Het beschikken over goede en actuele kennis over funderingen en het (her)kennen van specifieke aandachtspunten is belangrijk voor de IWI inspecteur om zijn of haar werk goed uit te kunnen voeren..

timelapseDuur cursus
2 dagen
account_circleDocent(en)
Rens ten Hagen

In 2024 bestaat het verplichte deel van de IWI permanente educatie uit twee dagen:

dag 1 – Donderdag 13 juni 2024 – van 09.00 tot 11.30 uur – via Teams (incl. terugkijk link)

  • Update wet- en regelgeving IWI woning inspectie – van 13.30 tot 16.00 uur – via Teams (incl. terugkijk link).
  • Update nieuwe Omgevingswet – de gevolgen in de praktijk voor de IWI inspecteur.

Beide programma onderdelen worden als teams sessie opgenomen. Na afloop van deze online sessies ontvang je van ons een link om deze sessie terug te kijken, handig voor als je de sessie niet kunt bijwonen of later nog eens wilt terugkijken.

Ook ontvang je de behandelde sheets. Vragen kan je na het bekijken van deze sessies stellen via de mail. Je krijgt dan een antwoord per mail van de docent terug.

 

dag 2 – Jaarlijkse praktijkdag.

Je kunt deze dag volgen op 8 oktober 2024 in Zwolle, 15 oktober 2024 in De Bilt of op 14 november 2024 in Breda.

Tijdens de praktijkdag staan de inspecties van funderingen centraal:

  • Hoe wordt een fundering opgebouwd en welke rol speelt de fundering binnen de woning.
  • Welke soorten funderingen kan je tegenkomen, wat zijn de verschillen, welke typen ondergrond kunnen we herkennen en hoe hou je daar rekening mee tijdens de woning inspectie.
  • De mogelijke oorzaken en aanpak van van funderingsproblematiek.
  • Aan welke signalen kan je herkennen dat een woning mogelijk verzakt. Wat valt er te zien, hoe beoordeel je dit en hoe verwerk je dit correct in de IWI rapportage.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van cursusdata en nieuwe cursussen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Plaats Locatie Datum
Zwolle
Mercure hotel
dinsdag 8 oktober 2024
De Bilt
Van der Valk hotel
dinsdag 15 oktober 2024
Breda
Novotel hotel
donderdag 14 november 2024

€ 395,- exclusief 21% btw en inclusief lunch.

In-Company

Wij geven onze opleidingen en cursussen ook in-company, gewoon bij jou op locatie. Het voordeel hiervan is dat het minder tijd (en daarmee geld) kost dan wanneer diverse medewerkers naar een locatie ergens in het land moeten afreizen.

Docent:
Erik Pennings

Erik is eigenaar en adviseur van Watwoontumooi en is sinds 2013 adviseur, regisseur en ambassadeur voor instandhouding en verbetering van duurzaam wooncomfort en energiehuishouding in de gebouwde omgeving. Tevens is Erik co-producent en docent opnameprotocollen NTA8800.

Erik heeft een enorme passie voor wooncomfort, energie- en duurzaamheidsvraagstukken in de gebouwde omgeving.

Docent:
Martijn Geurts

Martijn Geurts is expert op het gebied van binnenklimaat en E/W installaties in woningen.

Martijn combineert zijn expertkennis met zijn ruime praktijkervaring als projectleider beheer en onderhoud.

Docent:
Rens ten Hagen

Rens ten Hagen is hoofddocent van BouwProfs met een specialisatie in bouwfysica, bouwwetgeving en bouwbesluit. Rens treedt naast zijn docentschap regelmatig op als adviseur bij juridische vraagstukken en conflicten inzake bouw en gebouwen zoals schade en bepalingen binnen bouwwet- en regelgeving.

Docent:
Kees Hootsen

Kees houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met het organiseren en verbeteren van kwaliteit in het bouwproces. In zijn dagelijkse praktijk laat Kees graag aan bouwpartijen zien hoe men de bouwkwaliteit op een praktische en effectieve manier kan verbeteren op zo’n manier dat dit meteen optimaal aansluit op de eisen die de WKB stelt.

Docent:
Martijn Broeze

Martijn mag met recht een autoriteit genoemd worden binnen de WKB. Martijn is oprichter en directeur bij Borg4. Met zijn bedrijf ondersteunt hij bedrijven met het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van de WKB.

Bij zijn vorige werkgever Plangarant was Martijn als projectmanager en kwaliteitsborger van WKB vanaf het begin betrokken bij de introductie van de WKB.

Docent:
Erwin Reuterink

Erwin is docent en specialist in bouwkundig onderhoud, energetica, bouw(fysische) gebreken en het herstel daarvan. Tevens is Erwin gediplomeerd EPA-W en EPA-U adviseur met een breed bouwkundig en energetisch specialisme.

Erwin heeft ruim 30 jaar ervaring in de bouw opgedaan, waar hij onder meer als adviseur en bedrijfsleider bij diverse grote leveranciers en applicatiebedrijven in de bouwsector heeft gewerkt.

Docent:
Aart van der Snoek

Aart is een mensgerichte en kwaliteitsbewuste docent bouwfysica en coach met één grote passie in het leven; professionals in staat te stellen het beste in zichzelf naarboven te halen. Dit doet hij met zijn eigen kenmerkende praktisch ingestelde werkwijze. Een werkwijze ook waarmee hij zijn cursisten op het puntje van de stoel laat zitten.

Aart heeft een bouwkundige achtergrond en een jarenlange ervaring in het opleiden en begeleiden van vakmensen.

Docent:
Eddy Cruysberghs

Eddy Cruysberghs is bouwpatholoog, docent bouwfysica, gediplomeerd deskundige, forensisch technisch expert, technisch raadsman en internationaal vochtexpert. Tevens is Eddy adviseur voor Unesco Werelderfgoed.

Eddy heeft 35 jaar praktijkervaring en wordt internationaal gezien als dè expert als het gaat om het bestrijden van vochtproblemen in gebouwen.

Docent:
Johan Bove

Johan is geregistreerd bouwkundig inspecteur, bouwpatholoog en bouwkundige. Johan heeft een grote expertise opgebouwd binnen diverse disciplines waaronder bouwgebreken en bouwgeschillen.
Dankzij zijn meer dan dertig jaar ervaring in het bouwproces is Johan als geen ander in staat om de benodigde theorie aan de bouwpraktijk van alle dag te koppelen.

Schrijf je in voor de cursus

  1. Kies een datum en locatie
  2. Geef aan met hoeveel personen je komt
  3. Klik op de knop ‘Aanmelden’
  4. Bij het boeken graag de namen van de deelnemers vermelden.
Zwolle - Mercure hotel - dinsdag 8 oktber 2024 (+ online sessie op 13 juni)
 395,00

Er zijn nog plekken beschikbaar

Breda - Novotel hotel - vrijdag 11 oktober 2024 (+ onine sessie op 13 juni)
 395,00

Helaas, deze cursus is volgeboekt

De Bilt - Van der Valk hotel - dinsdag 15 oktober 2024 (+ online sessie op 13 juni)
 395,00

Er zijn nog plekken beschikbaar

Breda - Novotel hotel - donderdag 14 november 2024 (+ online sessie op 13 juni)
 395,00

Er zijn nog plekken beschikbaar

Heb je een vraag?

Misschien vind je deze cursussen ook interessant…